De fleste af os er nok blevet påvirket af den nuværende situation i Danmark - og resten af Verden, på en eller anden måde. Nogen er blevet sendt hjem fra arbejde, andre er blevet opsagt, og andre igen har fået udsat deres livs store fest.


Helt personligt, har jeg heldigvis ikke været mærket af situationen, sådan rent sygdomsmæssigt - ingen i familien, eller mine nærmeste har været ramt.


Til gengæld kan jeg som fotograf godt mærke modløsheden hos de skønne brudepar som har gået og brugt flere år på at planlægge deres store dag - for nu at måtte skubbe det hele, eller holde et "amputeret" bryllup. Jeg har imødekommet alle de brudepar der har haft bookinger hos mig, og arrangeret om-booking til næste år, eller senere i år, for dem der tør at satse.


For mig er det naturligt at forsøge at finde en løsning - men ikke alle leverandører tænker som jeg i den sammenhæng. Jeg hører flere brudepar nævne, at feststeder, cateringfirmaer m.v. opkræver fuldt afbestillingsgebyr, til trods for at man ønsker at flytte datoen til næste år, samme sted.


Det betyder egentlig ganske simpelt, at nogle brudepar står med ekstra udgifter i forbindelse med det der skulle have været deres livs fest - og er det fair? 


Det synes jeg ikke... Jeg har fuld forståelse for at der skal tjenes penge - men at flytte til en ny dato BØR IKKE koste jer som brudepar nogle penge - I kan jo ikke gøre for situationen - præcis som jeres leverandør heller ikke kan. 


I forbindelse med denne "corona-krise" som den jo kaldes, er der mange ting vi skal til at tænke anderledes på fremadrettet. Verden bliver nok aldrig den samme igen, men vi er allesammen nødt til at se positivt på fremtiden - for der skal nok blive en tid hvor vi igen kan boltre os, holde fester, besøge vennerne - og blive gift!


Jeg tror ihvertfald på det!


Et af de brudepar der har valgt at flytte deres bryllup til næste år, er det skønne par, Kathrine & Asbjørn, som efter et pre-wedding fotoshoot i november, valgte at booke mig til at stå for at forevige deres store dag til august - en fest som pludselig ville blive meget amputeret, og det skønne brudepar ønskede samtidig heller ikke, at deres fest skulle handle mere om den nuværende situation, end højest nødvendigt - forståeligt nok!


Jeg glæder mig umådeligt meget til 2021, og til at få lov at fotografere alle jer skønne brudepar igen!


Til slut skal lyde en opfordring til jer der planlægger bryllup i 2021:


Vælg jeres leverandører SNART, mange af os - både fotograf, feststeder og andre leverandører, bliver overvældet af datoflytninger - og da vi alle gerne vil gøres vores ypperste for at kunne levere lige netop det I ønsker, er det VIGTIGT at I ikke bare afventer, og tænker at "det kan vi kigge på når vi kommer tættere på"! For så er datoerne booket - enten af nye brudepar, eller af 2020's uheldige brudepar, som må udsætte deres store dag!


// Morten Elsborg